06 Ноември 2017

 

Овергаз отвори врати за децата на своите служителипрез ноември, за да ги запознае отблизо с труда като човешка ценност, която ни обединява и прави по-добри. В рамките на деня малчуганите влязоха в ролята на газови инженери и разкриха вълнуващи геоложки тайни. Всички получиха полускъпоценни камъни, чието тегло мериха първо на везни, а след това установиха и какъв е обема им, като ги потопиха във вода.

Децата разбраха повече за професията „читател" и за бъдещето на книгите - как се променят, за да са интересни, както и какви ползи имат от интернет и новите технологии, освен развлекателното им предназначение.

Тази година в програмата беше включена и демонстрация с дрон, за да могат децата да видят света отвисоко. Представена беше една от най-вълнуващите професии – тази на пожарникаря. В работилницата „Мед и гайки" малките сами изработиха красиви бижута.

 

„Гордея се с труда на моите родители" е национална инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, насочена към възраждане на труда като ценност. Овергаз е един от основоположниците на проекта и го провежда всяка есен от 2013 г. насам. Със специално разработени програми и игри компаниите показват на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен.