23 Ноември 2017

Овергаз отвори вратите на офисите си в цялата страна на 23 ноември. Гости бяха ученици от 5-ти до 7-ми клас. Експертите на компанията обясниха на децата какви са предимствата на природния гази как се транспортира до крайния потребител.

 

Специалистите в сервизните центрове в страната показаха на децатагазови уреди, инсталации и съоръжения с елементите в тях. Учениците останаха впечатлени от това как работят газовите котли и разходомерите.

 

В София Овергаз гостува на петокласниците от 73-то средно училище „Владислав Граматик”. От Николай Христов от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ децата научиха какво работи геологът и какво представлява тази наука. Любопитно за учениците беше, че за да станат геолози, трябва да могат да рисуват добре. Иначе не биха могли да направят точна карта на мястото, на което биха проучвали. Най-голям интерес предизвикаха изложените полускъпоценни камъни и минерали, които след това децата получиха като подарък.

 

 

В края на ноември 2017 за втори път се провежда инициативата „Европейска седмица на професионалните умения“. Целта й е да вдъхнови младежите да повишават уменията си чрез качествено професионално образование и обучение.