11 Април 2018

 

 

На 12 април 2018 г., четвъртък, служители на „Овергаз“, експерти лесовъди от държавно ловно стопанство "Витошко-Студена" и ученици от „Българско школо“ ще залесят 7 декара нова гора от зимен дъб. Инициативата ще се проведе в рамките на проекта на компанията „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“.

 

Това ще бъде 21-та залесителна акция на „Овергаз“за възстановяване и опазване на българската гора. Горите, залесени в рамките на проекта до момента, имат обща площ 470 декара с над 171 хиляди дръвчета, които поглъщат повече от 1 300 тона въглероден диоксид годишно.С новата акция горите, за които се грижи компанията, са вече 477декара.

 

„Овергаз“ е първата компания в страната, която възстановя българските гори. Идеята за проекта „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца” възникна през 2000 година, когато бушуващи с месеци опустошителни пожари изгориха хиляди декари гори в страната. Целта на инициативата е да се възстановят тези унищожени гори и да се подобри състоянието на околната среда. Проектът приобщава и младото поколение, като включва учениците към тази и други инициативи за решаване на екологичните проблеми.