14 Май 2018

 

На 14 май 2018г., понеделник, експерти на „Овергаз" ще отличат най-сполучливите снимки и картички на природата, чиито автори са ученици от „Българско школо". Конкурсът е част от дългогодишния проект на компанията „Опознай природата и я опазвай"*.

 

В рамките на инициативата тази година бяха организирани няколко събития. Проектът започна с екоурок, на който децата научиха повече за различните видове горива, как влияят на околната среда и здравето, какви са предимствата на природния газ и кои са начините да пестят енергия. Вторият урок се проведе в Ботаническата градина. Там учениците слушаха с интерес лекция за експозицията на градината и редките видове растения в нея. Децата имаха и възможността да разгледат временна експозиция от орхидеи.

 

Преди посещението си шестокласниците бяха запознати с основни принципи на фотографията – какво да е разположението на обекта, как да фокусират и улавят интересни обекти. Новите умения приложиха именно в Ботаническата градина, където направиха стотици снимки. На 14 май 2018г., понеделник, експертите на „Овергаз" ще покажат на младежите как да използват фотографиите си, за да изработят електронни поздравителни картички. Конкурс ще избере най-добра картичка и най-интересна снимка, уловили красотата на природата.