Овергаз осигури безвъзмездно газификацията на дом на SOS Детски селища

Десет младежи и девойки, лишени от родителски грижи, скоро ще се настанят на ул. „Боряна“ в столичния квартал „Овча купел“ – сграда на SOS Детски селища*, която ще се превърне в техен дом. Благодарение на безвъзмездната газификация, която Овергаз осигури, новото жилище на децата ще бъде топло и уютно, а разходите за поддръжка ще бъдат оптимизирани.

Сдружението се обърна с молба към компанията да реализира газифицирането и присъединяването към газоразпределителната мрежа на бъдещия SOS дом.Експертите на Овергаз вложиха усилия, време и професионализъм, за да реализират възможно най-бързо всичко необходимо и да осигурят на младежите уютна, чиста и спокойна среда.

Екипът на SOS Детски селища благодари на ръководството и на всички от Овергаз, които работиха по реализирането на проекта: „Вашият жест, като част от една дълга верига на доброто, изпраща недвусмислено послание към младежите, за които се грижим, че не са сами и че винаги ще имат приятели до себе си в своя път и своето развитие.“ Това не е първият подобен проект, който Овергаз подкрепя. По-рано тази година компанията дари и инсталира нови газови котли на обект на SOS Детски селища във Велико Търново, тъй като уредите, с които разполагаха, бяха амортизирани.

* Сдружение SOS Детски селища България е първата правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск.

Други новини