Овергаз с награда „Дългогодишен корпоративен дарител“ от SOS Детски селища

Овергаз получи приза „Дългогодишен корпоративен дарител“ на годишните награди „Едно семейство“ на SOS Детски селища*. Отличието прие Пламен Михайлов, ръководител проект „Desiree“ в „Овергаз Мрежи“.

През 2018 година компанията осигури безплатната газификация на сграда на SOS Детски селища в столичния квартал „Овча купел“. Жилището ще се превърне в нов дом за десет младежи и девойки, лишени от родителски грижи. Благодарение на газификацията новият дом на децата ще е топъл и уютен, а разходите за поддръжка ще бъдат оптимизирани.

Това не е първият проект, който Овергаз подкрепя. По-рано през годината компанията дари и инсталира нови газови котли в домове за настаняване от семеен тип на SOS Детски селища във Велико Търново, тъй като уредите, с които разполагаха, бяха амортизирани.

На снимката – Пламен Михайлов, ръководител проект „Desiree“ (вляво) и Доброслав Митев, един от експертите, изградили инсталацията (вдясно)

* Сдружение SOS Детски селища България е първата правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск.

Други новини