Овергаз с награда за най-социално отговорната компания

„Овергаз Мрежи“ спечели първото място в категорията „Най-социално отговорна компания“ в конкурса „Работодател на годината“. В него участваха 35 компании с общо 74 кандидатури, като газоразпределителното дружество стигна до финала с два проекта.

За Овергаз социалната отговорност е ценност и дългогодишна традиция. Доказателство за това са многобройните проекти в тази посока. В областта на образованието компанията подкрепя дуалното обучение по газова техника в професионалните гимназии в Русе, Ямбол и София. Овергаз организира и конкурса „Най-добър млад инсталатор“ и Националния преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране”. По проекта „Опознай природата и я опазвай“ вече 11 години експерти на дружеството провеждат екологични уроци на деца от 5-ти и 6-ти клас. Овергаз подкрепя изкуство, филми, театрални постановки, издаване на книги и др. Два пъти годишно се провеждат доброволчески акции, в които се включват служители от цялата страна.

В категорията „Най-зелена компания“ компанията се класира на трето място с дългогодишната си инициатива „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“. За 18 години Овергаз организира и проведе 21 залесителни акции на територията на над 14 държавни горски и ловни стопанства в цялата страна.

Призът приеха  Дарина Георгиева, мениджър „Овергаз общество“ и Гергана Петровска, менижър „Вътрешни комуникации“ (от ляво на дясно на снимката).

Други новини