"Часът на Земята"

Всяка година през март светлините на сградите на Овергаз биват изгасени за един час в знак на съпричастност с една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени – „Часът на Земята". Целта на кампанията е да повиши ангажираността на световната общественост с проблема за глобалното затопляне.

Към „Часът на Земята" се присъединяват всички работещи в Овергаз, като всяка година в знак на съпричастност гасят осветлението в домовете си за един час.

„Часът на Земята" започва през 2007 г., когато 2,2 милиона домакинства и компании в Сидни, Австралия, изгасят осветлението си за един час. Всяка година все повече хора, компании, организации и правителства се включват в инициативата. През 2011 г. в кампанията се включиха 135 държави и близо 1,8 милиарда души в повече от 5 250 града по света.

 

Кампанията е най-масовото световно събитие, в което жителите на хиляди градове по света изгасят осветлението си в определения час. По този начин те отправят послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

Гледайте клипа на „Часът на земята 2011" в youtube.com