Промени във висшия мениджмънт на Овергаз

Г-н Светослав Иванов е новият изпълнителен директор на „Овергаз Инк.“ АД, компанията за търговия с природен газ в групата Овергаз.
Г-н Иванов има повече от 25 годишен опит в областта на природния газ. Преминал е през поста CEO на 5 големи частни газоразпределителни компании.
От 2003 г. е заместник-изпълнителен директор на „Овергаз Инк.“, отговорен за корпоративното бъдеще и маркетинговите стратегии.
От 2014 е оглавява и корпоративното развитие на „Овергаз Мрежи“. От 2017 е СЕО на тази компания.
Светослав Иванов е автор на десетки анализи и статии за пазара на природен газ в България и в Европа, активен участник в дебатите за енергийното бъдеще на страната. Като главен експерт е сред авторите на проекта „Национална програма за ускорена газификация“.
Г-н Иванов е магистър по две специалности – „Автоматизация на електрозадвижванията“ и „Индустриален мениджмънт“ в Техническия Университет София. Има редица специализации, една от които – по енергетика в Германия.
Светослав Иванов е председател е на Българската асоциация Природен газ (БАПГ).

Г-н Кирил Марковски е новият изпълнителен директор на „Овергаз Мрежи“ АД (от месец юли 2021 година). Той е магистър-инженер по машиностроене и по уредостроене на Техническия университет София и магистър по международни икономически отношения на Университета за национално и световно стопанство.
Повече от 20 години професионалната кариера на г-н Марковски е свързана изцяло с природния газ.
В „Овергаз Мрежи“ АД е от 2015 година, като заместник-изпълнителен директор „Разпределение на природен газ“, отговорен за поддръжката, диагностиката и сервиза на близо 2500 километра разпределителна мрежа с над 75 хиляди битови и 3300 стопански потребители, разположена във всичките пет лицензионни територии на дружеството. В тази своя роля инж. Марковски организира и изграждането на нова мрежа, разпределението на синьо гориво до всеки консуматор, включително с компресиран природен газ, като отговаря и за аварийното обслужване на мрежата.
До кариерата си в групата на „Овергаз“ Кирил Марковски заема отговорни позиции в българския газопреносен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, като началник на Главно управление „Техническа експлоатация“, а преди това е началник отдел „Компресорни станции“. Започва своята професионална кариера в „Булгартрансгаз“ ЕАД, (тогава „Булгаргаз“ ЕАД), като диагностик на газови турбокомпресорни агрегати на Компресорна станция „Ихтиман“. Г-н Марковски е бил част от проектната група „ICGB“ АД, като член на Съвета на директорите, управляващ и контролиращ дейностите, свързани с проектирането и изграждането на българо-гръцкия газов интерконектор. Участвал е в техническите работни групи и на други проекти за трангранични преносни газопроводи, като Nabucco и Южен поток.

Други новини