17 000 тона по-малко са вредните вещества в атмосферата в резултат на газификацията

Замяната на традиционните енергоизточници с природен газ води до намаляване на емисиите на вредни вещества и парникови газове. Благодарение на газификацията, осъществявана от Овергаз в 51 български общини, от януари до септември 2017 година е избегнато емитирането в атмосферата на над 17 000 тона вредни вещества.

 

За тези девет месеца клиентите на компанията, които са заменили други горива с природен газ, са спестили общо 17 522 тона серни и азотни оксиди, прахови частици, въглероден оксид и летливи органични съединения. Тези вещества оказват значително отрицателно въздействие върху човешкото здраве и върху качеството на атмосферния въздух.

 

Използването на синьо гориво от стопанските и битови потребители на компанията е допринесло за намаляване на емисиите на парникови газове. От януари до септември 2017 година са емитирани над 319 000 тона парникови газове по-малко.

 

Сериозните „зелени“ резултати са постигнати благодарение на разумния избор на всеки потребител на природен газ, какъвто можеш да станеш и ти. Разбери как можеш да използваш най-зеления и ефективен енергоизточник на gas.overgas.bg/zadoma.

Други новини