Интерактивни игри и много награди от „Овергаз“ по време на „Базар на професиите“ – 2023

За девета поредна година „Овергаз“ взе участие в един от най-интересните форуми за представяне на професии и ранно професионално ориентиране – „Базар на професиите“. И тази година София Тех Парк и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН събраха ученици, студенти и родители, които получиха информация от водещи български и международни компании за спецификата на различни професии и за предизвикателствата на пазара на труда в наши дни.

Силен интерес предизвика информационният щанд на „Овергаз“ – най-голямата частна газова компания в България. Младите и любознателни посетители научиха много подробности за природния газ и за неговия път – от сондажа до всеки дом. Освен това те участваха чрез специално онлайн приложение във викторина с въпроси и така получиха нови знания в областта на химията, географията и физиката, научиха при какви условия природният газ става течен и как се транспортира в огромни кораби през океаните. Младежите получиха повече информация за две важни и много интересни професии – газов техник и газов инженер. Най-подготвените заслужено взеха атрактивни награди.

И тази година програмата включваше възможности за срещи с кариерни консултанти за откриване на заложби и области на интереси за успешна професионална реализация. Събитието, което ежегодно се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, е вече сред най-разпознаваемите и очаквани с интерес форуми от младата аудитория

Други новини