06 Юли 2018

 

12-тото издание на Стажантската академия на Овергаз вече започна. Петима от участниците са дванадесетокласници по проекта на компанията за дуално образование, завършили специалност „Газова техника“ в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София. Повече от 15 години Овергаз инвестира в множество образователни проекти и инициативи, с които подпомага българското професионално и висше образование в областта на газовите технологии. Компанията е инициатор и организатор на първите в България състезания за най-добри млади инсталатори и изследователи в областта на енергетиката.

 

25 % от стажантите на Овергаз остават в компанията, а някои от тях израстват до мениджъри. 40 % от младежите в програмата през миналата година избраха да продължат кариерното си развитие в дружеството. Ежегодната Стажантска академия на Овергаз предоставя на всеки участник индивидуална програма, която отговаря на академичната му специалност и личните му предпочитания. Стажът продължава между един и шест месеца, като през този период всеки стажант има наставник, който го обучава и мотивира да изпълнява поставените задачи.

 

По време на Стажантската академия на Овергаз участниците ще имат обучения по презентационни умения и ще разберат как се прави обучителна игра. Именно това ще е основният проект на традиционното състезание между стажанти. Младежите ще бъдат разделени в четири отбора по четирима човека и ще трябва да разработят забавна и увлекателна игра за деца между 10 и 13 години, която да ги запознае с дейността на дружеството и професиите „газов инженер“ и „газов техник“. Кой отбор ще спечели ще стане ясно на финала на стажантското състезание на 24 август.