30 Август 2018

 

Детска игра с факти за Овергаз и професиите „газов техник“ и „газов инженер“ спечели стажантското състезание на компанията тази година. 18 стажанти, разпределени в отбори, участваха в 12-ата Стажантска академия на дружеството. Всяка група имаше задачата да създаде игра, която да запознае децата между 10 и 13 години с работата на газовите техници и инженери. За да се подготвят за проектите си, младежите преминаха обучения по презентационни умения и присъстваха на лекция, от която научиха как се правят игри.

 

Тимът-победител впечатли журито с прототип на бордова игра „Стани експерт, човече!“, в която трасето, през което преминават играчите, съответства на действителното присъствие на Овергаз в българските градовете. Картите с факти за дейността на компанията бяха един от открояващите се и обучителни елементи на играта. Сред креативните проекти на младежите бяха предложения за асоциации, ролеви игри и стая със загадки.

 

Платеният стаж в Овергаз предлага на всеки участник индивидуална програма, която се базира на академичната му специалност и личните му предпочитания. Така по време на практиката си в дружеството младежите придобиват опит в сферата, от която се интересуват и преминават обучения, за да се подготвят за бъдещите им професионални начинания. Средно 25 % от стажантите продължат кариерното си развитие като част от екипа на Овергаз, а някои израстват и до мениджъри.